Etusivu » Ruokaohjeet » Jalapeño Poppers (Friteeratut Jalapenot)

Friteeratut jalapenot juustotäytteellä

Lähes jokaisen Tex Mex ravintolan listoilta löytyvät Jalapeno Poppersit on helppo, joskin hieman työläs valmistaa kotonakin. Käytä ehdottomasti tuoreita Jalapeño -paprikoita eikä niitä säilykepurkista löytyviä. Tuoreita harvemmin myydään lähikaupassa mutta isompien markettien hyllystä yleensä löytyy. Täytettä voi muokata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston maustettuun versioon ja vaihtamalla pekonin haluamaansa lihaan.

Friteeratut Jalapeñot (Jalapeno Poppers)

Arvosana 4.28, ääniä 11
Tulosta Jaa Facebookissa
Pääraaka-aine: Juusto, Kasvikset
Annoksia: 10 kpl
Valmistelu: 30 minuuttia
Kypsennysaika: 15 minuuttia
Kokonaisaika: 45 minuuttia

Raaka-aineet

Jalapenot

  • 10 kpl Vihreä jalapeno tuore
  • 100 g Tuorejuusto maustamaton, esim. Philadelphia
  • 100 g Cheddar-juusto
  • 50 g Pekoni 3 siivua
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 rkl Maito
  • 1 dl Korppujauho
  • 1 dl Vehnäjauho

Lisäksi

  • 1 l Rapsiöljy

Valmistusohjeet

  • Ota tuorejuusto huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.
  • Pilko kolme pekonisiivua reiluiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Laita paistinpannu hellalle keskikorkealle lämmölle ja paista pekonisiivut rapeiksi. Älä kuitenkaan aivan mustaksi käristä.
  • Laita valmis pekonirouhe talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään.
    Paahdettua pekonia
  • Huuhtele ja kuivaa jalapenot. Leikkaa jalapenoihin ensin terävän veitsen kärjellä kannasta toiseen päähän viilto ja sitten kannan tyven lähelle toinen poikkiviilto. Älä leikkaa läpi asti vaan noin puoleenväliin.
  • Raota viiltoa auki ja kaavi siemenet sekä vaalea osa pois teelusikkaa apuna käyttäen. Jos haluat oikein tulisia Popperseja niin jätä osa siemenistä poistamatta. Jos jalapenoissa on varret tallessa niin älä poista niitä.
    Koverra siemenet ja malto pois
  • Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Raasta cheddar karkeasti ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Murenna pekonirouhe käsissä hienommaksi ja lisää sekin mukaan. Sekoita.
  • Täytä jalapenot valmistamallasi juustomassalla. Täyte toimii tavallaan liimana eli painele täytettä ensin tiiviisti jalapenon sisään, purista jalapenot lopuksi varovasti kiinni ja sipaise ulos pursunut täyte pois.
    Pekonijuustolla täytetyt jalapenot
  • Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Vatkaa sekaan 1rkl maitoa. Mittaa jauhot lautaselle ja korppuhauhot toiselle lautaselle.
  • Kastele täytetyt jalapenot ensin munamaitoon, kierittele sitten jauhoissa, kasta uudelleen munamaitoon ja kierittele lopuksi korppujauhoissa. Toista kaksi viimeistä vaihetta jos haluat reilumman kuorrutuksen. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
    Kuorrutettuja Jalapenoja
  • Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
  • Kun öljy on 180-asteista, laske öljyyn reikäkauhaa apuna käyttäen 3-5 jalapenoa.
  • Pidä jalapenoja öljyssä 2-3 minuuttia välillä käännelleen kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit jalapenot uunivuokaan jonka pohjalle on asetettu talouspaperia. Friteeraa loputkin jalapenot.
  • Poista talouspaperi ja siirrä vuoka 200 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi (5min). Tällä varmistetaan että juusto on kokonaan sulanut ja jalapenot pehmenevät hieman lisää.
  • Tarjoile Jalapeno Poppersit heti valitsemasi dippikastikkeen kanssa.

Reseptissä huomioitavaa

  • Jos haluat oikein pehmeitä ja helpommin syötäviä Jalapeno Popperseja niin keitä jalapenoja kovertamisen jälkeen noin 3 minuuttia ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu